archieven.jpg

Liederen van J.W. Wilms

Lunchpauzeconcert NMI-KC
Dinsdag 6 maart 2012
NMI (aula KB), Den Haag
12:30 - 13:00 uur

Dit seizoen organiseert het NMI in samenwerking met de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium een serie van vier lunchpauzeconcerten rond de fortepiano waarbij composities klinken uit de periode 1780-1820.

Marine Fribourg, sopraan
Lucie de Saint Vincent, fortepiano

In het derde lunchpauzeconcert treden twee Franse musiciennes op; de sopraan Marine Fribourg en de pianiste Lucie de Saint Vincent. Zij leerden elkaar kennen tijdens een Masterclass aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en treden sindsdien als duo regelmatig op in Nederland en Frankrijk.

Programma
Op het programma liederen van Wolfgang Amadeus Mozart en de Nederlandse componist Johann Wilhelm Wilms (1772-1847). Daarnaast klinkt een Sonate voor fortepiano van de Franse componist Hyacinthe Jadin (1776-1800).

Musici
Marine Fribourg studeert momenteel voor haar Master aan het Koninklijk Conservatorium bij Jill Feldmann, Peter Kooij en Michael Chance. Zij treedt regelmatig op, zowel solo of als onderdeel van diverse ensembles in binnen- en buitenland. Zij studeerde tevens koordirectie in Parijs en is inmiddels dirigente van twee koren (Parijs en Den Haag).

Lucie de Saint Vincent begon haar pianostudie in Frankrijk en vervolgde deze in Utrecht en Boedapest. Zij voelde zich echter zozeer aangetrokken tot de fortepiano dat zij besloot om bij Bart van Oort in Den Haag fortepiano te gaan studeren. Zij studeert daar nu voor haar Master. Lucie heeft daarnaast een grote affiniteit met de liedkunst en specialiseert zich momenteel in het begeleiden van zangers.

5 januari 2012